Bilskadefaget (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 195
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788245011890
Omtale Bilskadefaget
Denne boka dekker pensum i bilskadefaget på Vg3. Boka omtaler blant annet hvordan du måler opp og utbedrer skjevheter i karosserier som skal repareres, og måter du kan sveise, lodde, lime og nagle plater. Videre lærer du om sparkling, sliping og falsing, samt metoder for reparasjon av glass- og plastdetaljer. Boka dekker også temaer som hjulstillingsvinkler, servostyring, stabilisatorstag, bremsesystem og balansering av dekk. I tillegg tar boka for seg viktige regler du må kjenne til om helse, miljø og sikkerhet, og hvordan du skal dokumentere arbeidet du utfører.
Nettressursen inneholder oppgaver, lenkesamling og en del tilleggsstoff. Det er nyttig å bruke nettressursen sammen med boka.
Odd Gytri er utdannet bilskadereparatør, billakkerer, bilmekaniker lette kjøretøy og landsbruksmaskinmekaniker. Han har vært dommer innen billakkering i verdensmesterskapet for yrkesfag (World Skills). Han har lang arbeidserfaring både fra næringslivet og som yrkesfaglærer. Han er i dag lærer i fagene bilskade og billakk ved Eilert Sundt videregående skole i Lyngdal.

Til toppen