Den store boken om mormor og de åtte ungene (Innbundet)

Serie: Den store boken 

Forfatter:

Johan Vestly (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 457
Illustratør: Vestly, Johan
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den store boken om mormor og de åtte ungene
Serie: Den store boken
ISBN/EAN: 9788205371064
Alder: 3 - 6
Omtale Den store boken om mormor og de åtte ungene
En stor fargerik familie, i én stor fargerik bok - gir mange koselige lesestunder

De fleste kjenner mormor og de åtte ungene fra Barnetimen, TV eller kino. Anne-Cath. Vestly skrev den første av disse varme og kloke bøkene om den romslige familien med åtte unger, en hund og en mormor, for 50 år siden. Her er de fem første bøkene samlet i én fargerik bok.

Fordi de bor litt trangt og er mange, er nok Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten litt mer oppfinnsomme enn unger flest. Noe som kan føre til mange morsomme situasjoner ... som når Morten minstemann inviterer fire griser på kaffebesøk i finstuen på nabogården. Litt skummelt kan det også bli, når Mina og Milly møter en bjørn i skogen, men da er det så fint at man har en far med bart og seks søsken som kan hjelp til. Og en mormor da, som har en ku på rommet sitt.
Bøkene om familien som flytter fra en knøttliten byleilighet til et lite rødt hus i skogen tar oss tilbake til et Norge da det var et eventyr å få innlagt telefon, og hvor man kunne stue åtte barn og en mormor sammen på et lasteplan og kjøre av gårde til fjells.

Til toppen

Bøker i serien