Dette blir mellom oss (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 211
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205533264
Alder: 12 - 16
Omtale Dette blir mellom oss
Vinner av Trollkrittet! Om bare du var en jente. Om bare jeg var en jente. Om bare én av oss var annerledes, da ville alt være annerledes.Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme?Vi følger Felix gjennom noen intense måneder hvor han veksler mellom lykkerus i det ene øyeblikket, og lammende usikkerhet i det neste. En blikkveksling som varer litt for lenge, et smil i en korridor, en melding skrevet over nettet - det må vel bety noe? Dette blir mellom oss er en roman om den første store forelskelsen. Men det er også en historie om vennskap, om å komme ut av skapet og om å finne sin plass i livet.

Følg historien hver dag på Instagram: @dbmo_2020

Sagt om boka:

«Vil boken nå ungdommen? Ja. Historien er ærlig, utforskende og spennende. Ikke minst er den inviterende med sin korte, renskårne form.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Vanskelig å legge fra seg.» Vidar Kvalshaug, Bok365 - TERNINGSKAST 5!«Her leser du for å bli fanget inn av stemninger, følelser og velformulerte observasjoner.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten«Her er det onani, sædsprut og anal penetrering, uten at det føles som om forfatteren vil sjokkere eller gjøre seg interessant. Det eksplisitt seksuelle kommer naturlig og i passende små doser.» Jostein A. Ryen, Barnebokkritikk«Krag har et talent for å sette ord på konkrete episoder og situasjoner slik at de framstår både autentiske og overraskende. Spesielt er det en kobling mellom gutters seksualitet og såre følelser, som jeg sjelden har lest så skarpe observasjoner av.» Petra J. Helgesen, PeriskopVinner av Trollkrittet! Fra juryens begrunnelse: «Dette er en klassisk ungdomsbok med hensyn til temaene den tar opp: identitet, det å finne seg selv, forelskelse og sex. Den er dessuten mer; de korte avsnittene er fulle av informasjon, men fortalt på en effektiv måte i en kort og renskåret form. Tekstene i boken gir dermed leserne plass til å fylle inn det ikke eksplisitte.» Nominert til Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. Fra juryens begrunnelse:
«Historien er rå, øm og fin. Teksten er spisset og knapp, med et oppsett som gir rom for leserens egne refleksjoner og tilfører en poetisk dimensjon. Den direkte fortellermåten legger ikke skjul på noe, heller ikke skildring av sex med ukjente partnere. Denne fortellermåten utgjør en av bokas største styrker. Både karakterer og handling virker troverdige.»Nominert til Bokbloggerprisen. 

Til toppen

Andre utgaver

Dette blir mellom oss
Bokmål Ebok 2020
Dette blir mellom oss
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Alexander Kielland Krag: