Nye høyder (Innbundet)

framveksten av Universitetet i Nordland

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 248
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281042698
Omtale Nye høyder
Dette er fortellingen om hvordan Universitetet i Nordland, det andre tyngdepunktet innen høyere utdanning i Nord-Norge, kunne bli en realitet den 1. januar 2011.
Historien favner utviklingen fra de første kompetansemiljøene innen landbruk og fiskeri på 1800-tallet til etableringen av NKS sykepleierutdanning, Statens lærerskoleklasser i Bodø, Nordland distriktshøgskole og Høgskolen i Bodø på 1900-tallet. Boka omhandler initiativene og fagutviklingen lokalt og regionalt som ledet fram til etableringen av universitetet. Selve universitetsprosessen var et ti år langt løp med fagutvikling fra bachelor- og masterstudier til doktorgradsrett i bedriftsøkonomi, sosiologi, profesjonskunnskap og akvakultur.
En viktig drivkraft var hele tiden å utdanne sine egne for å bygge et bedre og mer livskraftig samfunn i nord.

Fra og med 1. januar 2016 er Universitetet i Nordland historie. Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag fusjoneres inn i Nord universitet.

Linda Haukland (f. 1971) er stipendiat ved Universitetet i Nordland. I 2012 ga hun ut boken Hverdag i ruinene. Bodø 1940-1945 på Orkana Akademisk, som tar for seg hverdagslivet i Bodø under andre verdenskrig.

Bla i boken her http://issuu.com/orkana/docs/nye_h__yder__framveksten_av_univers

Til toppen

Flere bøker av Linda Haukland: