Dyrenes kjærlighetsliv (Innbundet)

Forfatter:

Anke Kuhl (Illustratør) Merete Franz (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 143
Illustratør: Kuhl, Anke
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Das Liebesleben der Tiere
Oversatt av: Franz, Merete
ISBN/EAN: 9788274889842
Alder: 6 - 9
Omtale Dyrenes kjærlighetsliv
Katharina von der Gathen har i flere år gjennomført workshops i barneskoleklasser om kropp og pubertet, kjærlighet og seksualitet. Ofte har spørsmålet kommet opp: Hvordan gjør dyr det? Da hun begynte å undersøke, fant hun en skattkiste av informasjon om forførende kunst, parringsritualer og ulike familieformer. Hun oppdaget underlige forekomster av tiss-smaking, rompehull-snusing, sensuelle dansetrinn og testikler dinglende ut av munnen - oppfinnsomheten kjenner faktisk ingen grenser for naturens vårkåte friere. I denne boken tar hun for seg alt dette og viser fram fantastiske og spektakulære måter dyr formerer seg på. Her kan vi lese om skorpioners ømhet (!), veggdyrs brutalitet, den blodige rivaliseringen som oppstår inne i magene til haimødre og den kjærlige omsorgen som noen dyrefedre gir avkommet.

Dette er en bok man kan bla i og slå opp i, en bok om dyr som lever her hos oss, og om dyr som bor i de fjerneste avkrokene av planeten vår. Den tar for seg
Hvordan de konkurrerer om en make og finner hverandre
På hvilke merkelige måter de har sex
Hvordan ungene blir til
Og hvordan de til slutt kommer til verden

Alle dyr har i løpet av tiden utviklet egne strategier for disse oppgavene. Når vi ser på dem med våre menneskelige øyne, kan vi naturligvis ofte bare gjette oss til hva som ligger bak de forskjellige atferdene. Om det virkelig alltid er som vi tror, er det ingen som kan si med sikkerhet. Vi kan jo ikke spørre dyrene heller. Men i denne boken er det i alle fall samlet mange morsomme og overraskende, ekle og rare, kjente og ukjente detaljer og eksempler fra dyrenes kjærlighetsliv. Ved å lese denne boken, oppdager en at det ikke finnes noe som ikke finnes!

Bokens målgruppe er barn 8+. Men dette er gøy og interessant for alle aldre, voksne inkludert. Her er det så mye spennende, fascinerende og rent ut lattervekkende at dette er en bok for folk i alle aldre! Så langt vi kan se foreligger det lite sakprosa for barn på denne tematikken.

Til toppen

Flere bøker av Katharina von der Gathen: