Et hjerte i en kropp i verden (Innbundet)

Forfatter:

Heidi Sævareid (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 361
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: A heart in a body in the world
Oversatt av: Sævareid, Heidi
ISBN/EAN: 9788205517431
Alder: 12 - 16
Omtale Et hjerte i en kropp i verden
Deb Calettis fantastisk gripende roman om hjertet, og alle mulige måter det kan knuses, men likevel heles, er en roman som aldri vil slippe taket. Det finnes sanger om hjertet
Og dikt om hjertet
Og legender om hjertet
Og fakta om hjertet.Og det er sant - hjertet synger og snakker og forteller historier. Det går an å regne ut hvor mange kilometer arteriene utgjør til sammen; det går an å beregne nøyaktig hvor hardt hjertet slår. Men hjertet er også stille. Det er også et mysterium. Ingen vet egentlig hvordan det banker videre etter at det har blitt knust.Når alt har blitt tatt fra deg, hva annet kan du gjøre enn å løpe?Så det er det Annabelle gjør - hun løper fra Seattle til Washington DC, over fjell og gjennom forsteder, over lange forlatte veistrekninger og inn i større byer. Hun er ikke klar til å tenke på hvorfor ennå, bare på hvordan - mens musklene brenner, hjertet pumper og føttene hamrer mot jorda. Men uansett hvor hardt hun prøver, kan hun ikke løpe fra tragedien, eller personen - Tyven - som hjemsøker henne.Bestefar Ed følger henne hele veien i bobilen, broren og bestevennene (det selvutnevnte PR-teamet) organiserer reisen hennes fra sine egne rom. Litt etter litt blir Annabelle en slags motvillig aktivist siden folk kobler løpingen hennes opp mot tragedien og traumet som hun fremdeles ikke har håndtert.Hun ville satt pris på støtten om hun bare kunne kvittet seg med skyldfølelsen og skammen over det som skjedde hjemme. DE sier det ikke var hennes feil, men det er en sannhet hun ikke føler selv.Hun løper forbi velkomster og uvelkomne distraksjoner mot det som venter. Det punktet i det fjerne der hun endelig kan møte det som ligger bak henne - alle milene, alt det tapte ... og alt det som måtte komme. «Caletti river i stykker motsigelsene i et samfunn som befaler kvinner til å være ettergivende og tiltalende samtidig som det gir dem skylda for hvordan menn reagerer, uansett hvor voldelig og voldsomt. Denne betimelige, velskrevne romanen er utrolig viktig lesning i disse #metoo-tider»
BOOKLIST  «Calettis fortelling understreker aktualiteten og alvoret når hun trekker frem tematikker som unge kvinner dessverre kjenner så godt til fra før. Som voldtektskultur, vold og internalisering av skyld og sosial kritikk. En betimelig roman med sterke karakterer som understreker hjertets kompleksitet og det å handle riktig.»
KIRKUS «Dette er, helt enkelt, rett og slett en bok alle bør lese akkurat nå.»
NEW YORK TIMES 

Til toppen