Faren til barnet til moren ; Sørsida ; Posisjonen ; Katten ; Barnet. Båten : scenetekster med innledende essay av Fredrik Brattberg (Ebok)
Ebok

Faren til barnet til moren ; Sørsida ; Posisjonen ; Katten ; Barnet. Båten : scenetekster med innledende essay (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.57 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Transit
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788275963794
Omtale Faren til barnet til moren ; Sørsida ; Posisjonen ; Katten ; Barnet. Båten : scenetekster med innledende essay
Fem nye scenetekster fra en av landets ledende dramatikere, inkludert et innledende essay.

Faren til barnet til moren handler om en far som har kullkastet det tradisjonelle kjønnsrollemønstret. Hans forhold til datteren burde være likestilt med morens. Men slik er det ikke. Faren tar opp kampen, for datteren, og mot moren, som trives godt med datterens favo.risering.

I Sørsida er storfamilien samlet på hytta, en solrik sommerdag. Et dilemma, så lite og uskyldig, kunne vært løst på det enkleste vis, men får katastrofale følger når følelsene får spilt seg ut.

I Posisjonen skal det tas en offentlig avgjørelse. Avgjør.elsen fremstår like absurde som i Kafkas univers, men til forskjell fra Kafka er skrivestilen her mer realistisk.

I Katten møter vi to mennesker som har mistet kontakten med naturen. Det er vinter og de ser en katt i hagen. De vet ikke hvordan katten fungerer, om den kan finne mat gjennom snøen, om den vil fryse i hjel om kvelden. Sympatien med katten smitter over på edderkoppen, som har sneket seg inn. Så på gullfisken, så på planten og på steinen i hagen. I løpet av stykket har de dannet seg et nytt verdensbilde.

Barnet. Båten. handler om de ulike sidene hos et for.eldrepar, den dagen de skal levere sønnen i barne.hagen for første gang. Stykket er et bestillingsverk fra det tsjekkiske teatret Divadlo Feste.

Til toppen