Fotballboka for jenter (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 215
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243014541
Alder: 12 - 16
Omtale Fotballboka for jenter
Hvorfor en egen fotballbok for jenter? Fordi jentekroppen er annerledes enn guttekroppen. Det er lite oppmerksomhet rundt hvordan pubertet og menstruasjon påvirker deg som idrettsutøver. Forskning rundt fysisk trening og skader har stort sett tatt utgangspunkt i menn.

«Fotballboka for jenter» tar for seg de forskjellige fasene av spillet, fysisk trening og skadeforebygging, den langsiktige spillerutviklingen, overgangen fra juniornivå til toppfotball og ikke minst: følelser, empati og relasjoner.

Dette er den første boka i sitt slag for de godt over hundre tusen jentene og kvinnene som spiller aktiv fotball i Norge i dag. Den vil også være nyttig og inspirerende for trenere og lagledere.

Ingvild Stensland (f. 1981) har 144 kamper for landslaget, der hun har vært kaptein og spilt i to EM-finaler. Hun har ogsa. vunnet Champions League. Til daglig jobber hun som trener for kvinnenes U23-landslag.

Viggo Strømme (f. 1967) ble cupmester for Va.lerenga i 1997 og spilte ogsa. for Lyn og Start. Til daglig jobber han som sportssjef og trener ved Norges Toppidrettsgymnas. Han har tidligere skrevet tre fotballbøker for barn og ungdom.

Til toppen

Flere bøker av Ingvild Stensland og Viggo Strømme: