Hun ba om det (Heftet)

Forfatter:

Line Almhjell (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 250
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Originaltittel: Asking for it
Oversatt av: Almhjell, Line
ISBN/EAN: 9788248922605
Alder: 12 - 16
Omtale Hun ba om det
Prisbelønt roman som går rett inn i en brennaktuell debatt. Om voldtekt og sårbarhet - om hvor alene du er når det verste skjer.
Emma er atten, penest av alle, populær og selvsikker. Det er sommer i en liten irsk by, og det er party-time. Alle er der, og alles øyne er på Emma. Morgenen etter finner foreldrene henne i oppkjørselen foran huset. Bevisstløs og ustelt. Det ser ut som om noen har slengt henne fra seg der. Men Emma husker ingenting. Det eneste hun vet, er at ingen svarer på meldingene hun sender. På skolen dagen etter, trekker folk seg unna. Hun vet at de snakker om henne. Og at noen har postet bilder av henne. #HoreEmma. Bilder hun aldri kommer til å glemme. Det går med lynets hastighet. Bildene er overalt. Rektor insisterer på å anmelde. Foreldrene vet. Media fra nær og fjern vil snakke med henne. Naboer velger side. Det er tross alt snakk om de populære og kjekke fotballguttene, byens stolthet. Og var det ikke sånn at Emma nesten ba om det?

«Modig og viktig» The Telegraph
«Viktig, velskrevet og troverdig. Denne sterke romanen om festvoldtekt og bildedeling gir svarene vi ikke får i dokumentarbøker og nyhetssaker.» Marie Kleve, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Asking for it
Engelsk Heftet 2016
Almost love
Engelsk Heftet 2018
Hun ba om det
Bokmål Ebok 2018