Innføring og oppgavesamling i advokatetikk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 259
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215024257
Omtale Innføring og oppgavesamling i advokatetikk
Kan en advokat ta direkte kontakt med motparten? Gjelder taushetsplikten også etter klientens død? Kan advokaten bistå alle de fire sameierne i tvisten mot kommunen? Hvilke deler av straffesaken kan advokaten uttale seg om til media?
Alle advokater møter etiske dilemmaer i hverdagen. Disse kan være utfordrende både for ferske advokatfullmektiger og erfarne advokater, for i tillegg til kunnskap om regelverket for god advokatskikk, kreves det erfaring og vurderingsevne. Det finnes ikke alltid et fasitsvar.

Denne boken gir opplæring og veiledning i advokatetikk. Siden etiske problemstillinger best illustreres gjennom konkrete saker, og vurderingsevnen best trenes ved å løse problemer i praksis, er en stor del av boken viet praktiske oppgaver, med tilhørende veiledning. I tillegg inneholder boken en innføring i advokatetikk, med hovedvekt på bestemmelsene i Regler for god advokatskikk.

ADVOKATFORENINGEN er advokatenes profesjons- og interesseorganisasjon og veileder daglig advokater som ønsker råd om etiske problemstillinger.

HAAKON I. HARALDSEN er partner i Bull & Co Advokatfirma og har blant annet ledet Advokatforeningens etikkutvalg.

Til toppen