Kongens hjerte (Innbundet)

Serie: Drama for barn - teatrets sjel 2

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 306
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Drama for barn - teatrets sjel
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788279902782
Alder: 6 - 9
Omtale Kongens hjerte
Kongens hjerte ble urframført på Nationaltheatret i 1910. Senere har skuespillet vært hyppig framført på norske scener, både profesjonelle og amatørscener, og ved mange europeiske teatre. I 1912 ble Liselil og Perle, et nytt eventyr.stykke, oppført på Nationaltheatret, og Prin.ses.sen og spille.mannen hadde premiere samme sted i jula 1926.

Alle de tre eventyrstykkene handler på forskjellig vis om politisk lederskap. I Kongens hjerte møter vi Lersol, ei fattig jente som gjennom sitt mot og sin omsorg for.vandler den onde kongen til en ansvarlig monark. Liselil og Perle forteller historien om to nyfødte pikebarn som ved en tilfeldighet havner i samme vugge. Ingen kan se forskjell på dem, men den ene er landets tronarving, den andre er et hittebarn. Er det personligheten eller blodet som avgjør retten til tronen? I sitt siste drama, Prinsessen og spillemannen, forsoner Ring to kri.g.ende nabostater gjennom en kjærlighets.historie.

To av stykkene i denne boka utgis for første gang, tidligere er det kun Kongens hjerte som har vært trykket. Det er første gang Barbra Ring presenteres i en biografi hun ikke har skrevet selv.

Til toppen

Flere bøker av Anne Helgesen, Petra J. Helgesen og Barbra Ring:

Bøker i serien