Lundefuglhjerte (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 414
Forlag: Wiktor media
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788277800646
Omtale Lundefuglhjerte
Lundefuglhjerte beskriver tre hovedpersoner og omhandler tre ekteskap. Hver av dem ønsker at forholdet skal vare: Helene og Stein. Dag Inge og Siri. Anna og Håkon. Men det floker seg til.
Selv om Helene er tilfreds med ekteskapet og jobben på antikvariatet, blir hun kastet ut i en følelsesmessig krise. Samtidig kommer gamle minner opp, og hun lengter tilbake til barndomsøya Runde. Rundeskatten og fuglene på øya danner noe av bakteppet.
Dag Inge er en anerkjent arkitekt og har nylig vunnet byggeskikkprisen. Men er han fornøyd? Han drømmer om å reise til Island. Så bryter vulkanen ut, og livet endres.
Sykepleier Anna møter utfordringer både på jobb og hjemmebane. Hun har omsorg for mange, men blir trett av å alltid måtte være den sterke. Hvem tar vare på Anna?
Handlingen er lagt til år 2010. På Island er det vulkanutbrudd, og aske blir spredd i luftrommet. Personenes liv blir flettet sammen gjennom kjærlighet, savn og sjalusi, og det oppstår dilemmaer. Hvordan takler hver enkelt å stå i det vanskelige, utlevert til egne følelser, ønsker og drømmer? Er det mulig å ha idealer?

Om forfatteren: Sylke Feldhusen har alltid vært interessert i språk og kreative uttrykksformer. Under arbeid med poetiske tekster, blant annet sangtekster, oppstod ønsket om å videreutvikle skrivingen. Resultatet ble denne debutromanen.

Til toppen