Lyntyven (Innbundet)

Serie: Percy Jackson 1

Forfatter:

Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 389
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
Originaltittel: Percy Jackson and the lightning thief
Oversatt av: Sjøgren-Erichsen, Torleif
Serie: Percy Jackson
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788251635905
Kategori: Fantasy
Alder: 10 - 16
Omtale Lyntyven

Lyntyven - en bestselger!

Percy Jackson er i ferd med å bli utvist fra skolen – igjen. Men det er ikke hans største problem ... I det siste har nemlig historieboka med mytologiske monstre og greske guder blitt litt vel levende. Og ikke nok med det, han har ertet på seg noen av gudene! Et av Zevs’ våpen har blitt stjålet, og Percy er hovedmistenkt. Det er ikke spesielt smart å gjøre Zevs sint. Percy har ti dager på å bevise at han er uskyldig ...

Til toppen

Andre utgaver

Percy Jackson and the lightning thief
Engelsk Heftet 2013
Lyntyven
Bokmål Innbundet 2009
Lyntyven
Bokmål Ebok 2011
Lyntyven
Bokmål Heftet 2012
Lyntyven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Rick Riordan:

Utdrag

Jeg forvandler tilfeldigvis mattelæreren min til støv

Hør her: Jeg har aldri ønsket å være halvblods. Hvis du leser dette fordi du kanskje tror du er det selv, så lytt til mitt råd: Lukk boka med det samme. Tro på alle løgnene moren og faren din har fortalt deg om fødselen din, og prøv å leve et normalt liv.
   Å være halvblods er farlig. Det er skummelt. Stort sett ender det med at man blir drept på smertefulle, grusomme måter. Hvis du er helt normal og leser dette fordi du tror det er fri fantasi: flott. Les videre. Jeg misunner deg for at du klarer å tro at ingenting av dette har skjedd.
   Men hvis du kjenner deg selv igjen i det som står her – hvis du føler noe rører seg inni deg – hold opp med å lese straks. Du kan være en av oss. Og når du først vet det, er det bare et tidsspørsmål før de også merker det, og da kommer de for å ta deg.
   Kom ikke å si at jeg ikke advarte deg.

Mitt navn er Percy Jackson. Jeg er tolv år gammel. Helt til for noen måneder siden var jeg elev ved Yancy Academy, en privatskole i New York for barn med atferdsproblemer.
Har jeg atferdsproblemer?
Tja, det kan man nok si. Jeg kunne ha startet på hvilket som helst tidspunkt i det korte, ynkelige livet mitt for å bevise det, men det var først i mai i fjor at det gikk helt på trynet, da sjetteklassen vår var på utflukt til Manhattan - tjeåtte sprø unger og to lærere i en gul skolebuss på vei til Metropolitan-museet for å se på eldgamle greske og romerske greier.

Til toppen

Bøker i serien