Mandal (Innbundet)

en byroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 169
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283831016
Omtale Mandal
Møt Bjørn Arild, en Oslo-basert forfatter fra Mandal, som nok må sies å ha sine beste år bak seg. Det har gått i stå, hans eneste suksess ligger år tilbake, forlaget ringer ikke lenger og har sluttet å vifte med gullkortet. Notatene til oppfølgeren er lagt på loftet.

Det er da Catrine ringer, Kulturutvikler i Lindesnes kommune. Hun foreslår at forfatteren vender tilbake til sin barndoms Mandal for å skrive en by-roman, i anledning Mandals 100-årsjubileum i 2021. Et enkelt oppdrag, kjappe penger, lønnet skriveopphold på Sørlandet, og så er jo Catrine også ganske sjarmerende. Bjørn Arild har rett og slett vunnet i det litterære lotteriet, og er ikke så rent lite smigret heller.

Vel situert i sin barndoms idyll, skal det imidlertid gå litt tråere. Det er ikke så lett som han hadde trodd å skrive Mandals Beatles. Fortiden begynner å innhente ham og så rakner det. Skikkelig.

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) har nærmere femti bøker bak seg, og er kjent for både barnebøker, sakprosa og sine romaner. Han har vært nominert til en lang rekke priser, og er blant annet fire ganger nominert til Brage-prisen. Ersland debuterte som romanforfatter på Pelikanen med den kritikerroste Store hendelser i liten skala (2016), og har siden gitt ut romanene Hårfagre (2017) og Bekken (2019).

Til toppen