Mira (Fleksibind)

Serie: Mira 1

Forfatter:

Rasmus Bregnhøi (Illustratør) Line Almhjell (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 99
Illustratør: Bregnhøi, Rasmus
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mira
Oversatt av: Almhjell, Line
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205508675
Alder: 9 - 12
Omtale Mira
Tegneserieroman om å være venner, om å bli forelsket og om å bli litt flau av moren sin av og til. Det er ikke så rart at Mira føler seg litt ensom da bestevenninnen hennes starter en kjærlighetsklubb med den nye, kule jenta i klassen. For å bli medlem må du ha vært forelsket, og det har Mira aldri vært, selv om hun virkelig prøver.Hva om hun bestemmer seg for å tenke hardt på en av guttene i klassen, bare en halvtime hver dag eller noe? Blir hun forelsket da? Hvor vanskelig kan det egentlig være?«Genial børnebog» og  «... en helt vidunderlig udgivelse.» Bogpusheren.dk, som også skriver: «Selvfølgelig er der tale om en børnebog, men den er fuld af så meget humor, at den også kan være en fornøjelse at læse for voksne, og de mange hundrede tegninger er bare skønne.»«Dansk sjarmbombe» - Trond Sätre, serienett.no«Mira» er kåret til Danmarks beste tegneserie for barn og ungdom både i 2018 og 2020 (PING-prisen), og Sabine Lemire ble nominert til Claus Deleuran-prisen 2018 i kategorien Beste danske debut for «Mira».

Fra PING-juryens begrunnelse -- beste tegneserie for barn og ungdom:

"Mira" skildrer på en riktig fin måte det vanskelige ved å være nesten-teenager. Gjennom Miras øine opplever man problemer i jenteliv som var man der selv: konflikter mellom venner, spørsmålet om man er gammel nok til å ha en kjæreste, og den pinlige morens skiftende kjærester.

Det er en tegneserie for de halvstore barna, som fyller et hull som lenge har vært i tegneserieverdenen for aldersgruppen. Og de voksne kan sagtens lese med - man ler hele veien!

Til toppen

Flere bøker av Sabine Lemire:

Bøker i serien