Mørke grener (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.3 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205457348
Omtale Mørke grener
Noe er skjult bak mørke grener. Noen følger med på alt du gjør. Jo Uddermanns barndomskamerat Georg hadde en foruroligende fascinasjon for katastrofer og død. Men han var også en gutt som vakte mye oppmerksomhet og undring. Var han et offer? Eller et «barn uten sjel»? Som voksen får Jo vite at Georg døde under et fengselsopphold, og han skriver en dokumentarisk roman for å prøve å finne ut av hvem barndomskameraten egentlig var.Romanen vekker oppsikt, men etter at Jo har snakket om den i et TV-intervju, begynner det å skje uforklarlige ting rundt ham. Bildører på vidt gap, en urovekkende mms fra anonym avsender, et innbrudd der ingenting er stjålet. Etter hvert blir det tydelig: Det er noen som følger med på alt Jo gjør, og som er i ferd med å invadere livet hans - ved hjelp av stadig mer drastiske virkemidler. Nominert til Rivertonprisen
Nominert til Ungdommens kritikerpris
Nominert til P2-lytternes romanpris "Frobenius er en mester i å framstille det foruroligende. Og her er han på sitt aller beste."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad "Det har blitt en helstøpt og ikke minst intelligent thriller som overgår det meste i sjangeren her til lands og nærmest skriker etter en filmatisering."
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG "... eit stykke uvanleg god litteratur som gjennom subtile løgner viser oss frykta."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet "... handlingen er svært spennende, og boken er vanskelig å legge fra seg."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv "Vi kjenner panikken, og deler den med ham."
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen "Nikolaj Frobenius er en så proff spenningssnekker at de fleste krimforfattere burde misunne ham."
Cathrine Krøger, Dagbladet "Ved å dra inn element frå det gotiske mørkeloftet slik han gjer, får han også sagt noko om den tynne hinna mellom sivilisasjon og kaos, mellom det balanserte, borgarlege livet med kone, barn og skriveprosjekt på den eine sida og total menneskeleg og moralsk oppløysing på den andre. Romanen tek oss med andre ord inn i den spennande trekanten av etiske, estetiske og eksistensielle spørsmål."
Marta Norheim, NRK/P2 "Slik skapes klaustrofobisk uhygge i en verden som ikke lenger har faste konturer. Komplekse temaer blir altså tydelige gjennom en elementært spennende fortelling, en thriller. Det imponerer. (...) Les og grøss med Mørke grener i høstmørket."
Astrid Fosvold, Vårt Land "Mørke grener sier noe viktig om hvor varsom en forfatter bør være med å påstå at 'sannheten' er skrevet. For hvem eier den? Hvor langt kan en forfatter gå i sin søken etter å skrive autentisk? (...) Men viktigst av alt er Nikolaj Frobenius' enestående evne til å framkalle energi hos leseren. Og å vise oss frykten."
Karianne Torbjørnsen, Telemarksavisa "... en roman som opplyser, forundrer og beriker leserens oppfatning av selvbiografiens oppgaver i verden."
Atle Christiansen, Aftenposten

Til toppen

...intelligent thriller som overgår det meste i sjangeren...

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Andre utgaver

Mørke grener
Bokmål Heftet 2014
Mørke grener
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Nikolaj Frobenius:

Anmeldelser Mørke grener
"​Frobenius er en mester i å framstille det foruroligende. Og her er han på sitt aller beste."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Det har blitt en helstøpt og ikke minst intelligent thriller som overgår det meste i sjangeren her til lands og nærmest skriker etter en filmatisering."
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

"... eit stykke uvanleg god litteratur som gjennom subtile løgner viser oss frykta."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

"... handlingen er svært spennende, og boken er vanskelig å legge fra seg."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Vi kjenner panikken, og deler den med ham." 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Nikolaj Frobenius er en så proff spenningssnekker at de fleste krimforfattere burde misunne ham."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Ved å dra inn element frå det gotiske mørkeloftet slik han gjer, får han også sagt noko om den tynne hinna mellom sivilisasjon og kaos, mellom det balanserte, borgarlege livet med kone, barn og skriveprosjekt på den eine sida og total menneskeleg og moralsk oppløysing på den andre. Romanen tek oss med andre ord inn i den spennande trekanten av etiske, estetiske og eksistensielle spørsmål."
Marta Norheim, NRK/P2

"Slik skapes klaustrofobisk uhygge i en verden som ikke lenger har faste konturer. Komplekse temaer blir altså tydelige gjennom en elementært spennende fortelling, en thriller. Det imponerer. (...) Les og grøss med Mørke grener i høstmørket."
Astrid Fosvold, Vårt Land

"Mørke grener sier noe viktig om hvor varsom en forfatter bør være med å påstå at 'sannheten' er skrevet. For hvem eier den? Hvor langt kan en forfatter gå i sin søken etter å skrive autentisk? (...) Men viktigst av alt er Nikolaj Frobenius' enestående evne til å framkalle energi hos leseren. Og å vise oss frykten."
Karianne Torbjørnsen, Telemarksavisa

"... en roman som opplyser, forundrer og beriker leserens oppfatning av selvbiografiens oppgaver i verden." 
Atle Christiansen, Aftenposten

Til toppen