Norra Latin (Heftet)

drømmenes skole

Forfatter:

Fartein Døvle Jonassen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 619
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Originaltittel: Norra Latin
Oversatt av: Jonassen, Fartein Døvle
ISBN/EAN: 9788248925477
Alder: 12 - 16
Omtale Norra Latin
Tamar drømmer om å bli skuespiller. Clea er oppvokst på teater og filminnspillinger. En regnvåt augustdag begynner de på dramalinjen på Norra Latin i Stockholm.

De går i samme klasse, men lever ulike liv. Tamar har reist fra familie og venner og flyttet til en ny by. Clea har bodd i Stockholm i hele sitt liv og har en selvfølgelig posisjon på skolen.
Men den ærverdige skolebygningen rommer mange hemmeligheter. En tragedie som skal ha inntruffet i aulaen da skolen var en ren gutteskole har blitt til en vandrehistorie. Hva er sannhet og hva er myter? Og hva gjemmer seg i skyggene på Norra Latin?
Norra Latin byr på mystikk, intens spenning, store drømmer og komplekse karakterer.
Boka ble nominert til Nordisk råds pris for barne- og ungdomslitteraturpris og ble utnevnt til en av årets beste bøker i Sverige.

Dette er Sara Bergmark Elfgrens første roman etter verdenssuksessen Engelsforstrilogien (Sirkelen, Ild og Nøkkelen).

«Ja! Stemningsfylt, poetisk, mystisk og troverdig. En hjemsøkt skole, et gammelt mysterium, identitetskriser og hjertesorg. Skulle ønske jeg hadde lest den da jeg var 15!»
Siri Pettersen, forfatter av «Ravneringene»

Jeg elsker alt ved denne romanen. Mysteriet, magien, de elegante referansene. Men aller best er de skarpe, nære karakterportrettene." Tone Almhjell, forfatter av Vindeltorn og Maretorn

Til toppen

Andre utgaver

Norra Latin
Bokmål Innbundet 2019
Norra Latin
Bokmål Ebok 2019