Primitive pungdyr (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 294
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205496231
Alder: 12 - 16
Omtale Primitive pungdyr
Original og hysterisk morsom roman for ungdom fra en av våre fremste barne- og ungdomsbokforfattere. Dick har bestemt seg for å sette en uslåelig rekord: Han skal bli verdens mest negative person. Ideen er nyskapende. Den er genial. Og den er helt utrolig vanskelig å gjennomføre.Primitive pungdyr er en bok om store ideer, møter som ikke skal finne sted og en fest som blir historisk. Du kommer til å le deg i hjel, kanskje grine litt og muligens bli en smule klokere. Møt Dick, Jønna og Vilde - og opplev noen dager som nesten forandrer menneskeheten.   Kåret til en av de 10 beste barne- og ungdomsbøkene i 2014.
Adresseavisen «Hylende morsomt om forelsket 15-åring. Arne Svingens fortelling om Dick og Jønna er så god at den burde bli serie.»
Dagbladet «Romanen har eit flott driv heile vegen, med mange innlagde høgdepunkt, kjelkete valsituasjonar, forviklingar og sinnssvake påfunn. (...) Kostelege litterære bilde har vel alltid vore typisk for Svingen, men i Primitive pungdyr overgår han seg sjølv med ekvilibristiske språksprell som fekk meg til å opne latterdøra hemningslaust. (...) Romanen er lettlesen, og sett med relativt stor skrift. Har du ein gut i tenåra som ikkje liker å lese? Prøv denne!»
6/6, Fædrelandsvennen «Arne Svingen lykkes til de grader i sin nye ungdomsroman. Noe av det freskeste han har mekket til noen gang.»
Hamar Arbeiderblad «Da jeg leste den her om dagen tok jeg meg selv i å le høyt, nesten hikste, og det skjer ikke så ofte. Den er hysterisk morsom.»
Anne Cathrine Straume, NRK «Svingen får mye ut av ville innfall, slående replikker og pinlige situasjoner. Ikke minst er dette en bok som våger å teste ytterlighetene i forelskelsens galskap.»
Bergens Tidende  «Høstens morsomste ungdomsbok. Arne Svingen disker opp med en ellevill miks av blendende forelskelse, ubrytelig vennskap, hjemme-alene-kriser og nakenbading.»
Folkepressen.no «I Primitive pungdyr bobler det nesten over av fortellerglede og humor, men også en dose alvor. (...) Svingen mestrer oppgaven med å beskrive den famlende kjærligheten til fingerspissene. Det er vakkert, vanskelig og fint på én gang.»
Moss avis «En bok som får deg til å le på deg mageknipe!»
Kristiansund bibliotek

Til toppen

Andre utgaver

Primitive pungdyr
Bokmål Ebok 2014
Primitive pungdyr
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Arne Svingen: