Rivertongåten (Heftet)

Serie: Kagge pocket 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 157
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Serie: Kagge pocket
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788248917649
Alder: 9 - 12
Omtale Rivertongåten
Under de nederste greinene på et grantre i skogen finner Cecilia, Leo, Une og hunden Egon en gammel, mystisk trekasse. Før de får mulighet til å åpne den, kommer det noen svartkledde menn som henter den med seg rett foran nesen deres. Den første ledetråden - det første cluet - for å finne ut hvem mennene er og hva som er i kassa, er ordet «Riverton», som sto skrevet på kasselokket.

Et kraftig snøfall gjør det vanskelig for Cecilia, Leo, Une og Egon å følge sporene, og samtidig med at vinteren kommer til Skutebukta, sjekker også en rekke mystiske gjester inn på Perlen pensjonat.

Rivertongåten byr på stor spenning og er en av de meste intense bøkene i CLUE-serien. Som i de andre bøkene har også denne historien et filosofisk bakteppe. Her er det René Descartes og hans kjente utsagn: «Cogito, ergo sum; Jeg tenker, altså er jeg» som blir problematisert.

Clue er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

Til toppen

Andre utgaver

Rivertongåten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Rivertongåten
Bokmål Innbundet 2015
Rivertongåten
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Jørn Lier Horst:

Bøker i serien