Solkongen (Heftet)

Serie: Statsminister Fahr & Sønn 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 296
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Statsminister Fahr & Sønn
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788203258565
Alder: 9 - 12
Omtale Solkongen
I Verdens Rikeste Land får statsministeren Verden Dårligste Nyhet: Oljen er borte. Norge blir lutfattig over natta. Vi snakker avispapir på do, kaldt vann i dusjen og aldri mer taco på fredager. Og mye,mye verre skal det bli.

"Solkongen" handler om det man er mest redd for her i livet. Om gærne elgjegere, japanske keiserkobraer, solbrune svensker og gamle skjeletter. Og den handler om Finn Fahr, sønnen til en statsminister som begynner å gro pels på ryggen.

"Solkongen" ble nominert til ARKs barnebokpris 2014 og til Brageprisen. "Lars Joachim Grimstad skriver for barn på en måte ingen andre her til lands gjør. (...) Det er gode setninger, gode dialoger og en veldig morsom fortelling om makt, galskap, tilhørighet og frihet."
Mari Nymoen Nilsen, VG (terningkast 5)

"Dreven actionkomedie uten hemninger. (...) I tillegg til actionhistorien får vi med visdomsord om svensker, nordmenn, skumle dyr, TV-seere og sånt. Slike bonus-vitser som gjør at mor og far slåss om hvem som skal lese høyt i kveld."
Morten Olsen Haugen, Aftenposten

"Det bobler og syder fantasi og fortellerglede av den nye boken, som har tittelen 'Solkongen'. (...) Morsom, spennende og slett ikke så dum."
Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Solkongen
Bokmål Ebok 2014
Solkongen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Lars Joachim Grimstad:

Bøker i serien