Trollskallen (Innbundet)

Serie: Edvard Frost ekspedisjoner 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202426507
Kategori: Fantasy
Alder: 10 - 14
Omtale Trollskallen

Troll finnes ikke - eller?

En mystisk hodeskalle blir funnet i Østerdalen, og en ekspedisjon sendes ut i villmarken - på trolljakt! For barnehjemsgutten Edvard er det starten på et spennende og skremmende eventyr.

Den mystiske Samleren er stadig på jakt etter trofeer til samlingen sin. Han har allerede dolken som drepte Julius Cæsar, gull fra Kong Salomos miner og kong Arthurs sverd, og nå vil han ha et troll! Men enkelte skatter er vanskeligere å oppdrive enn andre. Og noen finnes kanskje ikke i det hele tatt?

Sammen med professor Wolf og jegeren Lazarus, sendes Edvard ut på et oppdrag det er umulig å forberede seg på. Edvard har full kontroll i gatene hjemme i Kristiania, men blant furutrær, fjell og tøffe jenter fra bygda, føler han seg ganske alene. Der ute finnes det liv han aldri hadde trodd han ville møte - og skapninger han ikke trodde fantes.

Til toppen

Andre utgaver

Trollskallen
Bokmål Ebok 2014
Trollskallen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Trollskallen
Bokmål Heftet 2016
Utdrag

Utdrag:

Professor Wolf, la meg få spørre Dem om noe," begynte Lazarus. (...) "Hva vet De om troll?"

Det ble stille i det lille biblioteket. Alle vendte blikket mot professoren. Professor Wolf kikket forfjamset på Lazarus. Han rettet på brillene og kremtet.

"Troll?" mumlet han og kremtet igjen. "Vel, de er mytologiske vesener kjent fra folketro og eventyr, Jotner ble de kalt av vikingene. Store, dumme vesener som oftest."

"Har de noen gang møtt et troll?" spurte Lazarus med et lite, utspekulert smil. "Nei, naturligvis ikke," humret professoren. "De eneste som har det, er nok lettskremte bønder som ser skygger i kveldsmørket." "Men professor, De av alle mennesker må jo være enig i at det er mye i denne verden vi ikke kan forklare?" Lazarus hadde tuslet bort til skatollet mens han snakket. Han fylte opp er lite glass med gyllen væske. "Naturligvis. det skjer utrolige og uforklarlige ting hele tiden," svarte professor Wolf, "Noe jeg selv har vært vitne til rundt om i verden." Og her i Kristiania! tenkte Edvard.

"Men jeg har ennå til gode å treffe på et troll på mine reiser," fortsatte professoren. "Har de noen gang møtt er troll, herr Lazarus?"

Lazarus helte drinken ned i en lang slurk. Han tørket den ubarberte haken med håndbaken. "Vel, professor Wolf ..." Han snudde seg mot de andre. "Jeg har faktisk det."

"Kisten, herr Lazarus! Vis dem kisten" kom det ivrig fra Mink. Han nikket mot den andre stolen foran peisen. Lazarus satte fra seg glasset og løftet opp en gjenstand fra stolen. Det var en kvadratisk kiste i mørkt tre. Hver side var litt lenger enn Lazarus´ underarm. Han krysset rommet. Forsiktig plasserte han kisten mellom tekoppene på bordet.

"Dette er grunnen til at dere er her i kveld," sa Mink fjetret, med blikket mot kisten. Lazarus åpnet lokket på kisten. Edvard og professoren lente seg nærmere. På en pute av mørkelilla fløyel lå det en hodeskalle. Den kunne minne om en menneskeskalle, men pannen var lavere og ansiktet bredere. Hjørnetennene var sylskarpe. Og den var sikkert tre ganger så stor som en menneskeskalle.

"Den ble funnet i Østerdalen og senere brakt til Kristiania av herr Lazarus," sa Mink. Han senket stemmen litt og studerte Edvard og professoren etter tur. "Dette er en trollskalle."

Til toppen

Bøker i serien