Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug (Ebok)
Ebok

Undis Brekke (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.21 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Kolon
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205457713
Omtale Undis Brekke
Undis Brekke handlar om den 37 år gamle Undis Brekke som vender tilbake til heimbygda for å ta seg jobb som lektor i nordisk på høgskulen, endå ho er svært lei av studentar. Ho kjem akkurat i tide til å få med seg den årlege julemiddagen til høgskulens nordiskkollegium, og blir der konfrontert med ulike bitar av barndom, ungdom og tidleg vaksendom som ho har prøvd å feie under teppet. Svik, håp og angst, skrivesperre, kjærleik, mannlege og kvinnelege ekskjærastar, pms, barndomsvener og foreldre, får sine plassar i dette portrettet av ei kvinne som prøver å få hovudet over vatnet. Korleis stå opp for eigne verdiar, korleis sjå si eiga netthinne, korleis nærme seg si eiga mor, og korleis ete smalahove, er spørsmål romanen stiller.

Til toppen

Anmeldelser Undis Brekke

«Få skildrer livets alvor med en mer befriende letthet enn Gunnhild Øyehaug her til lands.»
Mari Nymoen Nilsen, VG

«Uhyre velkomponert... Gunnhild Øyehaug har skrive ein imponerande tett og drivande roman om ein stipendiat i krise.»
Sindre Ekrheim, BT

«Som den gode humoristen hun er, finnes det også mørke og alvor hos Øyehaug. Gradvis vokser Undis fram som en sårbar jentunge, sviktet av mor og utstøtt på skolen. Karikaturen av den mislykkede akademikeren får en undertone av desperasjon og traumer. Undis Brekke er en lystbetont kriseroman man nødig legger fra seg.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Det er drivande godt skildra, det er skarpt og det er frykteleg og det er høgst gjenkjenneleg - også for den som aldri har sett sine bein på ein distriktshøgskule, berre så det er nemnt. [...] Dei brå zoomingane og alle laga som ligg der og snakkar med kvarandre gjer romanen til ein fest å lese. 'Fest' som i 'no har eg opplevd noko nytt, interessant og dessutan moro', ikkje som i 'smalehovudkalas med kollegaer i Eitre'.»
Marta Norheim, NRK

«Det hele blir til en skikkelig pageturner om savn og selvbedrag – strålende skrevet med masse svart humor.»
Elsebeth Danielsen, Kamille

Til toppen