Ungawa! (Innbundet)

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 84
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Ena
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241917691
Alder: 6 - 9
Omtale Ungawa!
Hvem er det som slenger seg fra tre til tre og brøler som en ape? Det er den nye naboen.
Per Oscar drømmer om at noen skal flytte inn i det tomme nabohuset over gata. Det er femtitallet, og Jernbanegata er en helt vanlig gate i en helt vanlig by i Vestfold. En dag flytter et eldre ektepar inn, og plutselig er ingenting i Jernbanegata vanlig lenger. Ungawa! er en varm, frodig og ellevill fortelling om et vennskap mellom en helt vanlig gutt, og en høyst uvanlig mann, som slenger seg fra tre til tre, prater med dyr og kjemper en utrettelig kamp mot all verdens urettferdighet.
Edgar Burås er et pseudonym. Forfatteren vokste opp i Belgisk Congo som barn av et norsk misjonærpar. Han er utdannet som lærer og har i flere år hatt sitt virke i den norske skolen. I 2009 måtte han førtidspensjonere seg på grunn av malaria. Ungawa! er hans første bok.
Per Dybvig er en prisbelønt illustratør og billedkunstner. Dybvig har illustrert over 80 bildebøker, og med sin gjenkjennelige, lekne strek har han blitt en av de mest kjente bildebokillustratørene i landet. Han er bl.a. kjent for illustrasjonene til Svein og Rotta, Reven og grisungen og Doktor Proktor. Som kunstner har Dybvig hatt separatutstillinger i blant annet New York og Berlin, samt flere i Norge.

Til toppen