Verden forsvinner (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 247
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203359019
Omtale Verden forsvinner
Med ti kritikerroste bøker bak seg, er Liv Køltzow en av Norges mest anerkjente forfattere. I forbindelse med hennes 70-årsdag utgis "Verden forsvinner" (1997) ny utgave.

"Verden forsvinner" er en gjennomkomponert beretning i et finstemt språk, båret av en følsomhet som er et særkjenne for forfatteren.

Legen Nina Blindheim befinner seg midt i førtiårene og har levd et dobbeltliv mellom medisin og litteratur. I moden alder føler hun at hun vil ta opp igjen sitt avbrutte forfatterskap. Legegjerningen og diagnosespråket fortoner seg som en tilflukt fra en verden i dramatisk forandring på alle plan.
Hennes nærmeste arbeidskollega dør, og forholdet til ektemannen gjennomløper en dyp krise. Det hele utspiller seg noen måneder høsten 1989 til et fjernt akkompagnement av nyheter om Berlin-murens fall.
De ytre begivenheter utløser en erkjennelsesprosess som veksler mellom erindringsglimt og refleksjoner over nåtidsepisoder.

"Verden forsvinner" er en roman om oppbrudd og sammenbrudd. En roman i slekt med bekjennelsen og dagboksromanen i europeisk litteraturtradisjon.

Til toppen

Andre utgaver

Verden forsvinner
Bokmål Ebok 2014
Verden forsvinner
Bokmål Innbundet 2022

Flere bøker av Liv Køltzow: