50 hendelser som formet Norge (Innbundet)

Forfatter:

Ella Okstad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 111
Illustratør: Okstad, Ella
Forlag: Ena
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241917240
Alder: 12 - 16
Omtale 50 hendelser som formet Norge
I 50 hendelser som formet Norge tar Jon Ewo oss gjennom viktige hendelser i Norgeshistorien fra 793 og frem til i dag. Les om blant annet Norges første mynt, Hansaforbundet, innføring av skolegang for alle barn og dannelsen av vårt første politiske parti. Boken viser også hvordan utvandringen til USA og kampen for kvinners stemmerett har påvirket landet vårt, og hvordan makten gjennom tiden har flyttet seg mellom konger, adelen og vanlige borgere. Og mye mer!
Med Jon Ewos kompetanse, språk og lekne stil gjøres historien vår levende og lett tilgjengelig for unge lesere.
Fagkonsulent på boken er Marlen S. Ferrer.
Jon Ewo (f. 1957) har en stor produksjon av barne- og ungdomsbøker og sakprosatitler. Han har jobbet som konsulent, redaktør, frilanser og forlegger. Ewo har vunnet en rekke norske og utenlandske litteraturpriser. Har vunnet Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur tre ganger og Brageprisen én gang. I 2014 mottok kan riksmålsforbundets barne- og ungdomspris. Ewo har 3 ganger blitt nominert som norsk forfatter til H.C. Andersen-prisen. Og 1 gang vært shortlistet til ALMA-prisen.
Ella Okstad er illustratør og har illustrert en rekke barnebøker. Hun er utdannet ved Kent Institute of Art and Design i Storbritannia. Okstad har en rekke oppdrag både i Norge og internasjonalt, og barnebøkene hun har illustrert har blitt oversatt til flere språk.

Til toppen

Flere bøker av Jon Ewo: