Bjørnen Winnie (Innbundet)

den sanne historien om verdens mest kjente bjørn

Forfatter:

Sophie Blackall (Illustratør) Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Illustratør: Blackall, Sophie
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Finding Winnie
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205495838
Alder: 3 - 6
Omtale Bjørnen Winnie
Før Ole Brumm var det en Bjørn som het Winnie.

For 90 år siden skapte forfatteren A.A. Milne klassikeren om Ole Brumm. På engelsk heter barnelitteraturens mest populære bjørn Winnie-the-Pooh, og før.Winnie-the-Pooh var det.en svartbjørn som het Winnie. Har du ikke hørt om den? Vel, denne boka forteller historien om den virkelige Winnie:
Historien om Winnie handler om noe som skjedde for lenge siden. I 1914, da den første store verdenskrigen fant sted, reiste Harry Colebourn helt fra Canada til Europa for å være dyrlege for soldatenes hester. På en jernbanestasjon underveis lot han Hjertet bestemme og reddet en liten Bjørnunge. Han kalte den Winnie etter hjembyen Winnipeg, og tok den med seg videre på turen til Europa.
I denne boka forteller Harrys eget oldebarn historien om et veldig spesielt vennskap og en enda mer spesiell reise: Gjennom Canada og videre med skip over Atlanterhavet til en militærbase i England. Og til slutt til den zoologiske hagen i London, der Winnie fikk en ny venn, en gutt som het Christopher Robin.
Les denne bemerkelsesverdige historien om Bjørnen som ga inspirasjon til Verdens Mest Berømte og Elskede Bamse: OLE BRUMM.

Til toppen