Brune av Håkon Øvreås (Ebok)
Ebok

Brune (Ebok)

Serie: Fargesuperheltene 1

Forfatter:

Øyvind Torseter (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Illustratør: Torseter, Øyvind
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 14.66 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Fargesuperheltene
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205472433
Alder: 6 - 9
Omtale Brune
Vinner av Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting. Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelt-timene?Brune er en bok om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en bok om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til. Vinner av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014Nominert til Brageprisen 2013For Brune ble Håkon Øvreås tildelt Kulturdepartementets Litteraturpris og fikk også Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris - Trollkrittet. Anmelderne sier: «Den har både spenning, gode dialoger og også islett av det magiske. Runes samtaler med den døde bestefaren er fine, og alle skikkelsene har bøttevis av sjarm. (...) Tegningene er mettet med karakter og humor, og er like talende som de er enkle. De er litt retro, litt nostalgiske. Skikkelsene blir uttrykksfulle i hans [Øyvind Torseters] strek. Runes spenn av følelser uttrykkes hengivent og krystallklart (...). «Brune» anbefales derfor alle. Boka er en høyst sjarmerende fortelling om oppvekst, superhelter og kampen for tilværelsen.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet «I denne sjarmbomben av en bok møter vi tre små superhelter med hvert sitt malerspann. (...) Øyvind Torseters fine tegninger viser oss hvordan det er å være liten og fremmed i en stor verden. De får også frem varmen i vennskapet mellom barna. (...) Denne anbefaler vi gjerne!»
Morten Olsen Haugen, Aftenposten «En overraskende superhelt-bok som inneholder mange gode lesestunder. Dette bør bli en favoritt.»
Helga Lilleland, Varden Salg til utlandet:
Denmark, Carlsen
France, Joie de Lire
Færøyene, Bokadeild
Germany, Carl Hanser
Island, Forlagid
Kina, New Buds Publishing
Korea, Wisdom House
Netherlands, Querido
Sweden, Raben & Sjögren
Switzerland, La Joie de Lire
USA, Enchanted Lion Books

Til toppen

Andre utgaver

Brune
Bokmål Innbundet 2013
Brune
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Håkon Øvreås:

Bøker i serien