Bullshitfilteret (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 94
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205472815
Alder: 12 - 16
Omtale Bullshitfilteret
Det unge jenter trenger for å bli bevisst og bli fornøyd.

Hvorfor synker selvbildet til unge jenter?.Hva handler dagens jag etter perfeksjon egentlig om?.Hvorfor retusjeres modeller til å bli enda.mer «perfekte» enn det.de allerede er?.Hvordan kan rosabloggere få så stor makt? Hvorfor blir jenter framstilt som pornostjerner i reklamer og musikkvideoer? Og hvorfor er resultatet at vi dyrker mer stereotype kjønnsroller i dag.enn på flere tiår?.
Dette er noen av spørsmålene Oda Faremo Lindholm prøver å gi svar på i denne hyperaktuelle boka. Hun forteller om hvordan bl.a. magasiner, musikkvideoer, tv-serier og sosiale medier påvirker jenters selvfølelse, og gir dem et redskap for å gjenkjenne påvirkningene de er utsatt for til daglig.. Med dette redskapet, bullshitfilteret, vil det bli lettere å gjennomskue hva som er kunstig, og dermed bli mer fornøyd med seg selv.
Martin Gedde Dahl i Natt&
Dag gir Oda Faremo Lindholm og boka Ukas High Five. Les mer her
Kronikk av forfatteren i NRK Ytring. Les her
Intervju i Smug. Les her
Sonia Arisland i Barnebokkritikk.no:
"[Forfatteren] har.en personlig fortellerstil som oser av engasjement. Ambisjonene er høye, og boka innfrir. ... Leseren er tenåringsjenta som leser rosablogger, søker etter sminketips på YouTube og som har en hverdag med mye medieinnhold. Hun er usikker på utseendet sitt og føler at hun ikke er bra nok. Selv om fortellerstemmen i teksten først og fremst henvender seg til ungdomsjenta som bekymrer seg over om hun er bra nok, så vil jeg påstå at dette er en bok for alle." Les mer
.
.

Til toppen

Flere bøker av Oda Faremo Lindholm: