Den siste magiker 3: Nimrod (Innbundet)

Nimrod

Serie: Den siste magiker 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202390358
Kategori: Fantasy
Alder: 10 - 14
Omtale Den siste magiker 3: Nimrod

Advarsel! Denne blir du hekta på!

På Kløfta, 20 minutters kjøring fra Oslo, er unge Simen og Benedicte kommet i kontakt med magiens verden. Den gamle einstøingen Gregers viste seg å være verdens siste magiker, og Simen ble lærlingen hans. Men før Simen er utlært, blir Gregers drept. Nå er det opp til Simen å bruke alt han har lært, og litt til, for å overvinne de mørke kreftene.

Magikerjegerne Nimrod er rett i hælene på Simen og Benedicte, og de innser at hvis de får tilgang til Gnosishulen, vil alt bli tapt. Men det finnes en magi som kan beskytte dem, problemet er bare at den finnes i Disney World, i Florida!

Oppdraget i Florida avbrytes av at Benedicte forsvinner, og Simen står med ett foran sitt livs utfordring...

Til toppen

Andre utgaver

Den siste magiker III
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Den siste magiker 3
Bokmål Ebok 2012
Den siste magiker 3: Nimrod
Bokmål Heftet 2018
Utdrag

Fyrverkeriet hadde stilnet, parken var i ferd med å stenge, og nå forsøkte de, i likhet med tusener av andre, å komme seg helskinnet tilbake til bilen. Solveig hadde sovnet oppe på skuldrene til fattern, og selv om klokka var over 11, var det fortsatt varmt. Simen var ør av alle inntrykkene og menneskene, og kunne ikke komme seg fort nok ut av parken. Han formelig sjanglet etter foreldrene, som banet vei i folkehavet som langsomt strømmet mot utgangen.
Et kraftig grep om armen fikk han imidlertid til å våkne:
– Simen, hveste Benedicte i øret hans. – Det er … Ebub, på benken der borte!
Han trodde knapt hva han hørte, men da han fulgte blikket til Benedicte, så han det: En ruvende, kappekledd skikkelse satt nå på benken sammen med statuen av Roy Disney og Minni! Han hadde lagt armen rundt Disney, som en dårlig skjult trussel, og klappet statuen på hodet. Bak de lange, mørke krøllene glimtet et flyktig smil. Så, før de fikk sukk for seg, reiste han seg og forsvant i folkemengden.
– Det kan ikke være sant, gispet Benedicte. – Han har fulgt etter oss! Hva skal vi gjøre?
I det samme snudde muttern seg og vinket på dem:
– Skynd dere, vi må ikke komme bort fra hverandre i dette kaoset, ropte hun.
Som to søvngjengere fulgte de etter.
– Stakkars, dere er helt utslitte. Men nå tar vi farvel med Magic Kingdom for denne gang. Det ble jo nesten litt magisk her på slutten, eller hva? smilte hun og så seg drømmende bakover inn i parken.

Til toppen

Bøker i serien