Det gavmilde treet (Innbundet)

Forfatter:

Siri Nilsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Forlag: Figenschou
Språk: Bokmål
Originaltittel: The giving tree
Oversatt av: Nilsen, Siri
ISBN/EAN: 9788293335023
Alder: 3 - 6
Omtale Det gavmilde treet
EN VERDENSKJENT BARNEBOK-KLASSIKER!

«Det gavmilde treet» er forfatter Shel Silversteins mest kjente verk. Boken er oversatt til 40 språk og solgt i over 10 millioner eksemplarer. Mange har denne boken som sin favorittbok. Søker du på originaltittelen «The Giving Tree» på nettet så ser du at mange elsker boken så høyt at de har brukt illustrasjoner fra boken til å tatovere seg. Andre har bryllup eller dåp med tema «Det gavmilde treet». For en amerikaner er Shel Silverstein like kjent som Astrid Lindgren er for oss.

VAKKER OG TRIST

«Det gavmilde treet» er en fortelling som får selv voksne menn til å gråte. Shel Silverstein har skapt en lignelse som vil bevege alle som ikke har et hjerte av stein. «Når man har noe på hjertet, når ordet og bildet langt (...)» skrev Mette Hofsødegård da hun anmeldte boken for Aftenposten. Bare de dyktigste språkkunstnere har oversatt boken. I Norge visesanger Siri Nilsen, i Japan Murakami.

MILJØPERSPEKTIV
«Det gavmilde treet» er en fabel, like kjent som DEN LILLE PRINSEN internasjonalt. Den kan leses på mange måter, men har fått fornyet aktualitet fordi den på en gripende måte forteller om menneskets forhold til naturen. «Det gavmilde treet» har et sterkt budskap om at vi må ta vare på naturen og ta vare på hverandre.

Boken er en miljøvennlig laget. For hver bok som selges, planter forlaget et tre. Det betyr at du som kjøpte denne boken, har plantet et tre sammen med oss.

EN VAKKER GAVEBOK

Boken er vakker innbundet med vareomslag i høykvalitetspapir. Både bokens innhold og dens vakre utseende gjør den til en gave for de store anledninger. Jul, bursdager, dåp og konfirmasjon. «Det gavmilde treet» er en gripende historie om selve livet.

LÆRERVEILEDNING

En av mange grunner til at «Det gavmilde treet» fortsatt leses av tusenvis av barn hvert år, er at lærere over hele verden bruker den i undervisningssammenheng. Den brukes i flere fag og på forskjellige klassetrinn i hele grunnskolen. En av de

Til toppen

Andre utgaver

Det gavmilde treet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020