Det måtte bli jazz! av Terje Mosnes, Karin Krog, Gøran Wallén, Keizo Takada, John Surman, Pat Thomas og Maren Ørstavik (Ebok)
Ebok

Det måtte bli jazz! (Ebok)

Karin Krog i samtale med Terje Mosnes

Forfatter:

, , , , , og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter: , , , , , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 195
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 33.26 MB
Filformat: PDF
Forlag: Grappa musikkforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788284520490
Omtale Det måtte bli jazz!
«Det måtte bli jazz!» er Karin Krogs egen historie om karrieren som allerede på 1960-tallet etablerte henne helt i toppsjiktet av verdens jazzsangere. Den posisjonen har hun siden beholdt, alltid kunstnerisk eventyrlysten og like hjemme i tradisjonen som i avantgarden.

I boken møter vi den prisbelønte utøveren Karin Krog, hjemme og på jobb i fem verdensdeler. Her er også TV-produsenten, plateselskapsgründeren og aktivisten Karin Krog, alltid engasjert mot sjangerdiskriminering av jazz som fullverdig kunstnerisk uttrykk og for sjangermangfold i musikklivet.

«Det måtte bli jazz!» inneholder videre et utvalg norske og utenlandske blikk på Karin Krog, samt en komplett diskografi. Boken er illustrert med et rikt utvalg bilder fra et livsverk som har gjort Karin Krog til et inspirerende forbilde for kolleger i flere generasjoner, og til et sterkt, levende argument for kvinners selvsagte plass i en tradisjonelt mannsdominert musikkform.

Til toppen

Flere bøker av Terje Mosnes, Karin Krog, Gøran Wallén, Keizo Takada, John Surman, Pat Thomas og Maren Ørstavik: