Eskaleringen (Innbundet)

Serie: Motstandsbarna 4

Forfatter:

Benoît Ers (Illustratør) Britt Schjøth-Iversen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 47
Illustratør: Ers, Benoît
Forlag: QlturRebus
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'escalade ; Les enfants de la résistance
Oversatt av: Schjøth-Iversen, Britt
Serie: Motstandsbarna
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788293569190
Alder: 9 - 12
Omtale Eskaleringen
I en liten fransk landsby okkupert av den tyske hæren nekter tre barn å bøye seg for fienden. Men hvordan kan man stå imot en så sterk motstander når man bare er 13 år? En nydelig historisk fortelling om vennskap og mot.
Serien Motstandsbarna er en franskbelgiske tegneseriesuksess som følger opplevelsene til tre venner under krigen. ( av Ers/Dugomier)

Bind 4. Eskaleringen
For 14-åringen François og vennene hans har situasjonen i landsbyen - og i hele Frankrike - gått fra verre til verst: En lokal innbygger har begynt å angi jøder til nazistene, ungdommene opplever at en de kjenner, blir drept i kamp, og jødeforfølgelsen nærmer seg utenkelige høyder.
François, Lisa og Eusèbe har fullført sitt til nå største oppdrag ved å sprenge en fabrikk som resirkulerte kobber. Men kontakten deres ble drept, og situasjonen er farligere enn noen gang. Trioen må stå på for å holde i gang nettverket de har etablert, og få tak i en radiosender som vil gi dem muligheten til å kommunisere med London.
Disse truslene fører til en sterkere motstandsbevegelse med bedre kommunikasjon, etterretning og fluktnettverk - takket være folk som François og hans lille gruppe.

Til toppen

Flere bøker av Vincent Dugomier:

Bøker i serien