Festningens hemmelighet (Innbundet)

Serie: De tre lykter 4

Forfatter:

Petrus Jensen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 329
Illustratør: Jensen, Petrus
Forlag: Baryton bokforlag
Språk: Bokmål
Serie: De tre lykter
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788269096736
Alder: 9 - 12
Omtale Festningens hemmelighet
Fra bokens baksidetekst:

DETEKTIVSERIEN DE TRE LYKTER
er skrevet for jenter og gutter fra 9 til 14 år. Tom Egeland kaller den "et festfyrverkeri for gutter og jenter i alle aldre" (se fliken Markedsføring). Her er det dramatikk og spenning, kløkt og mot, humor og forelskelse - og glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten:

FOR MANGE ÅR SIDEN SKJEDDE DET
oppsiktsvekkende ting i traktene rundt Klipphus - en historisk småby med en berømt festning nær svenskegrensen. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fantes ettøringer og sveivetelefoner ...

NOE FOREGÅR PÅ HENRIKSTEN FESTNING
om nettene! Det høres ut som noen graver - lager de en underjordisk gang? Hva er de ute etter? Har de kommet over et glemt skatte-kart? Eller funnet et skjult budskap fra 1716? Og hva med den mystiske «gule piken» som liksom svever opp de gamle steintrappene?

LISSI, LUTA OG FYRSTIKKEN HAR MER ENN NOK
å grave i, de også, for samtidig rammes Klipphus av en bølge av ran og innbrudd. Kan det være en sammenheng? Og hvordan skal de tolke den gåtefulle beskjeden de får av «mannen fra den andre siden»? Bli med inn i mysteriet og de farefulle hendelsene når De Tre Lykter prøver å finne løsningen og stoppe den ustoppelige banden!
__________________________

Litt mer om boken:

Fjerde bok i De Tre Lykter-serien har blitt veldig spennende og innholdsrik, med drypp av Norges dramatiske historie. Noe av innholdet bygger på faktiske hendelser på Fredriksten Festning i Halden, og helt til slutt i boken har Petrus Jensen spandert på et interessant etterord der han avslører hva som er fakta og fantasi i denne underholdende historien.

Denne fjerde boken byr på mye lesestoff og er fylt med spenning, mystikk, action, romantikk, humor og overraskelser. Den er også krydret med en passelig dose historiske funfakts, naturlig flettet inn i handlingen. Med andre ord en skattkiste for bokslukere! Og apropos - kan det være nettopp en skattkiste som er festningens hemmelighet?

Til toppen

Andre utgaver

Festningens hemmelighet
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Petrus Jensen:

Bøker i serien