Glimmersvippen (Innbundet)

Serie: Oria 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 249
Forlag: Lønn forlag
Språk: Bokmål
Serie: Oria
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788269274905
Alder: 9 - 12
Omtale Glimmersvippen
Glimmersvippen er den første boken i serien om eventyrlandet Oria, der gamle, norske folkeeventyr får nytt liv i moderne drakt.

Myra Grasdalen er ikke redd for noen ting, nesten.

Hun hater å skille seg ut, men det er uunngåelig når utseendet hennes skifter med årstidene. Om vinteren ser hun i følge seg selv ut som en laboratorierotte. Ingen er som henne.

Som barn flest er Myras største drøm å få venner, og bli likt. Men det er ikke så lett med ansvar for en syk mor, samtidig som hun blir mobbet av sin tidligere bestevenn, Frans. Lettere blir det ikke av at plageånden bor i samme blokk som Myra. En dag de to krangler i heisen, finner de en merkelig knapp. Sammen blir de to fiendene fanget i Oria. En fremmed verden befolket av troll, tusser og alver! Verre blir det ikke, tenker Myra - men det skal vise seg at hun tar grundig feil ...

I en verden der alle hater 'nimler', dvs. mennesker, oppdager hun godt skjulte hemmeligheter der faren hennes knyttes til et grovt ran, og et bergtroll i tettsittende skinndrakt ser ut til å hate han så mye at han vil gjøre alt for å hevne farens forbrytelse på Myra. På flukt i en ukjent verden der hun ikke vet hvem som er venn eller fiende, kommer hun på sporet av hvem hun er.

Men klarer hun å komme hjem? Og vil hun klare å redde sin dødssyke mor?

Myra må også stille seg spørsmålet: Hvor mye er et gammelt vennskap egentlig verdt?

Til toppen

Andre utgaver

Glimmersvippen
Bokmål Ebok 2022
Glimmersvippen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Bøker i serien