Greta og kjempene (Innbundet)

inspirert av Greta Thunbergs kamp for å redde jorda vår

Forfatter:

Zoe Persico (Illustratør) Anitra Guddal Figenschou (Oversetter) Karoline Heldal-Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 32
Illustratør: Persico, Zoe
Forlag: Figenschou
Språk: Bokmål
Originaltittel: Greta and the giants
Oversatt av: Figenschou, Anitra Guddal og Heldal-Lund, Karoline
ISBN/EAN: 9788293335955
Alder: 3 - 6
Omtale Greta og kjempene
The Guardian og Sunday Times kåret GRETA OG KJEMPENE til en av ÅRETS BESTE BØKER da den kom ut!

Et oppløftende eventyr fra vår tid, vidunderlig vakker illustrert og nydelig skrevet. . Liz Pichon, forfatteren av Tom Gates-serien

GRETA & KJEMPENE er «et must» i alle familier og i alle klasserom der det finnes barn. - Fra anmeldelsen på nettstedet Lese-hubben (Reading hub)

En vakkert sammenvevd historie, som bruker Greta Thunbergs episke klima-kamp som inspirasjon til å skrive et moderne miljø-eventyr. - Fra anmeldelsen på nettstedet «Les for meg pappa» (Read it Daddy)

Forfatter Zoë Tucker har formet denne historien, som handler om motstand, til en magisk fabel i H.C. Andersens bilde. - Anmeldelse i Illustratør Foreningen AOI (Assosiation of Illustrators)

Greta bor i en vakker skog truet av kjemper. Da kjempene kom til skogen, begynte de å hugge ned trær for å bygge hus. Nå er det nesten ikke noe skog igjen. Dyrene er redde og spør Greta om hjelp. Heldigvis får hun en idé.

Historien i «Greta og kjempene» er inspirert av Nobels fredspris-nominerte Greta Thunberg, jenta som engasjerte en hel verden med sitt mot og miljøengasjement. Fortellingen bærer i seg håp og fremtidstro, og viser hva vi som enkeltmennesker kan gjøre for å passe på jorda vår. For som Greta selv sier: «Ingen er for liten til å kunne gjøre en forskjell.»

Til toppen