Historien om 17. mai (Innbundet)

Forfatter:

Line Halsnes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 75
Illustratør: Halsnes, Line
Forlag: Omnipax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Historien om 17. mai
ISBN/EAN: 9788283150070
Alder: 9 - 12
Omtale Historien om 17. mai

Hvorfor feirer vi 17. mai? Og hvorfor feirer vi den akkurat denne datoen? Alle vet vi fikk grunnloven vår i 1814. Men begynte historien om 17. mai i 1814? Og har vi egentlig feiret den så lenge? Historien om 17. mai begynner verken med 1814 eller Henrik Wergeland. Den starter ikke engang i Norge. Den begynner med krig i Europa og konger som krangla, og ender, noen kongekrangler og kriger senere, som barnas dag, slik vi kjenner den i dag.

I Historien om 17. mai får du vite hvorfor det svenske kongeparet adopterte en fransk prins på 47 år, og hvordan Baptiste-Jules Bernadotte ble adoptiv-arveprins og fikk navnet Karl Johan. Hvordan han ble konge over Norge, som egentlig var en del av Danmark, og hva nordmennene syntes om det. Om hva som skjedde på Eidsvold, og kranglingen etterpå, om hvorfor kong Karl nektet nordmenn å feire grunnlovsdagen og hvorfor og hvordan vi gjorde det likevel. Du får lese om forskjellige flagg, om demonstrasjonstog, barnetog og borgertog, med og uten jenter, kvinner og arbeidsfolk.

Beate Muri formidler sin store kunnskap om emnet med et muntlig og lett språk, tydelige eksempler og morsomme andekdoter som gjør de historiske intrigene og dramatiske hendelsene underveis interessante for unge lesere. Teksten er supplert med tegneserieaktige illustrasjoner av Line Halsnes som eksemplifiserer eller dramatiserer de historiske situasjonene på underholdende vis.

Til toppen

Flere bøker av Beate Muri: