Hva er egentlig kreft? (Innbundet)

en bok full av kunnskap, trøst og håp

Serie: Jeg vil forstå! Barns spørsmål om kroppen 

Forfatter:

Nadine Liesse (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 34
Illustratør: Liesse, Nadine
Forlag: Herosa
Språk: Bokmål
Serie: Jeg vil forstå! Barns spørsmål om kroppen
ISBN/EAN: 9788269029802
Alder: 6 - 9
Omtale Hva er egentlig kreft?
Bildeboken "Hva er egentlig kreft?" er skrevet for alle barn som kjenner noen med kreft eller som er blitt syke selv. Med hjelp av mange fine bilder vil barna få innblikk i kroppen og bli kjent med cellene.
De kan lese om hvordan cellene blir syke og hvordan vi kan hjelpe kroppen til å bli frisk igjen. Forfatteren har i tillegg samlet mange personlige spørsmål fra barn og barnefamilier som har blitt rammet av kreft. Spørsmålene er fordelt i hele boken, og gjennom dem kan barna lese hva andre barn tenker om sykdommen og forhåpentligvis finne svar på mange av sine egne spørsmål.

"Hvorfor har akkurat jeg blitt syk? Er det lov å være sint på min syke lillebror? Kan jeg bli som alle andre igjen? Kan jeg fortsatt kose med min syke bestemor?"

Fantasiene til barna er ofte mye verre enn biologien selv. Med denne boken vil forfatteren gjøre kreft mindre skummelt. Boken skal forklare medisinske fakta, men også formidle trøst og håp og gi mye plass til undring og gode samtaler.

Boken ble utviklet i samarbeid med Kreftforeningen. Forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære fond og Norsk Kulturfond.

Om forfatteren:
Sarah Roxana Herlofsen har en doktorgrad i biomedisin og tre barn. Hun har opplevd kreft både i familien og vennekretsen, og ønsker å hjelpe andre barnefamilier med å forstå og håndtere kreftsykdommen på en best mulig måte.

Til toppen

Bøker i serien