Jenteboka (Innbundet)

Ellen og Ninas guide til puberteten

Forfatter:

og

Magnhild Winsnes (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 262
Illustratør: Winsnes, Magnhild
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203265259
Alder: 9 - 12
Omtale Jenteboka
Hva er mensen? Hva er utflod? Må jeg bruke BH? Hva er det som skjer?

Overgangen fra barn til ungdom er ikke enkel. Kroppen forandrer seg, hormonene tar kontrollen og i hjernen skjer det en slags ommøblering. Dette vet voksne, men for den som står midt i det, er det ikke like greit å skjønne oppned på tilværelsen.

I Jenteboka tar legene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl deg gjennom alt du trenger å vite om puberteten. For unge jenter skal ikke google seg fram til svar på de aller viktigste spørsmålene. Jenteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger, som kjenner jentekroppen ut og inn. De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er denne boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for jenter fra 9 til 16 år.

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er forfatterne bak suksessen "Gleden med skjeden".

Til toppen

Det er ikke én kjedelig side i denne boka.
Trine Saugestad Hatlen, VG

Andre utgaver

Jenteboka
Bokmål Ebok 2019
Jenteboka
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl:

Anmeldelser Jenteboka

Det er så fint, klokt og nyttig. Boka er skrevet i personlig du-form, tonen er lett og ledig, og aldri krampaktig, slik det ofte kan bli når vi voksne skal prøve oss på «ungdommens sjargong». Derimot er det som om to kloke, kule storesøstre forklarer og forteller deg ting. Boken er spekket med fakta og fun facts, anekdoter og historie. Den er dessuten en visuell fest, takket være fantastiske og fargerike illustrasjoner av Magnhild Winsnes. Det er ikke én kjedelig side i denne boka.
Trine Saugestad Hatlen, VG (terningkast 6)

Jenteboka ble kåret til Kulturdepartementets barne- og ungdomspris for beste fagbok, 2019.

Til toppen