Juss for vektere (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 237
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215029658
Omtale Juss for vektere
Juss for vektere er en lærebok for vekterutdanningen. Boka dekker de rettslige temaene i Politidirektoratets nye opplæringsprogram for vektere, med hovedvekt på emner knyttet til den praktiske utøvelsen av vekteryrket.

Bokas første utgave var den første samlede fremstillingen av temaet i Norge. Den avklarte enkelte tidligere uavklarte problemstillinger innen vekterjuss, som spørsmål om vekteres myndighet i det offentlige rom og vekteres adgang til å bortvise og fjerne personer fra offentlig sted, til å gripe inn overfor mindreårige og til å bruke håndjern.

Siden forrige utgave kom i 2013, har den nye straffeloven fra 2005 trådt i kraft. Denne andre utgaven er derfor oppdatert med ny straffelov og endringer i annen lovgivning.

Boka er først og fremst skrevet for vektere, vekterelever og lærere i sikkerhetsfag på videregående skole. Boka inneholder rikelig med henvisninger, slik at den også skal være nyttig for politiet, domstolene, advokater, forvaltningen og alle andre som er interessert i vekterjuss.

Til toppen

Andre utgaver

Juss for vektere
Bokmål Ebok 2017
Juss for vektere
Bokmål Heftet 2024

Flere bøker av Kai Spurkland, Tor-Geir Myhrer og Runa Bunæs: