Kongen av Sotra (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 178
Forlag: Teft forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269240658
Alder: 12 - 16
Omtale Kongen av Sotra
NOMINERT TIL UPRISEN FOR ÅRETS UNGDOMSBOK!

Jan-Kåre («JK») er 14 1/2 år. Dette er sommeren da alt kan skje.

Når JK blir vitne til at den ekle naboen drukner, forandres alt. Han føler skyld, redsel - og sterk nysgjerrighet. Han bare må finne ut hvem hun svartkledde jenta er, hun som har begynt å dukke opp i nabohuset. Det huset som kalles asylet.

Men så begynner mange ting å skje: Irriterende Thea dukker opp og vil henge med ham. En ukjent tar kontakt på Snap og vil ham noe, men hva? Kral, som tror han er kul gangster, presser ham til å stjele sprit. Samtidig er kongen på vei til Sotra - og alt tyder på at noen faktisk planlegger å drepe ham!

Snart er JK og Thea så dypt inne i mysteriene at det er for sent å snu.

Tematisk handler det om å våkne fra sommerdvalen - og gjøre noe, selv om det er farlig. Det handler om forelskelse, og følelsen av å bli litt mer voksen for hver dag. Og litt mer forvirret også.

Kongen av Sotra: En forundringsbok av spenning og forelskelse.

Debut: Etter syv romaner for voksne og to faglitterære bøker: Runo Isaksen debuterer som ungdomsromanforfatter.

Unik tilblivelse: Våren 2022 samarbeidet Runo Isaksen med to 9. klasser på en ungdomsskole på Sotra. Elevene leste hele manus før det ble ferdig bok. Isaksen var i klassene flere ganger og hadde livlige samtaler - og brukte innspillene deres aktivt. På denne måten har elevene blitt medskapere av denne romanen.

Runo Isaksen er oppvokst i Lyngen (Troms) og Stavanger, nå bosatt i Bergen. Han har utgitt syv romaner for voksne (Aschehoug) og to faglitterære bøker.

Til toppen

Andre utgaver

Kongen av Sotra
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Runo Isaksen: