Lampe (Innbundet)

et sjøsalt eventyr

Forfatter:

Annet Schaap (Illustratør) Hedda Vormeland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 322
Illustratør: Schaap, Annet
Forlag: Omnipax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lampje
Oversatt av: Vormeland, Hedda
ISBN/EAN: 9788283151947
Alder: 9 - 12
Omtale Lampe
«Denne fortellingen har alt man kan ønske seg av en barnebok» Barnebokkritikk.no

Lampe er fyrvokterens datter. Hver kveld tenner hun fyrlykten så skipene skal styre utenom farlige skjær. En stormfull natt er uhellet ute: Fyrlykten lyser ikke, et skip grunnstøter - og dette eventyret begynner. Lampe må gjøre tjeneste hos admiralen i Det svarte huset, der ryktet forteller at det bor et farlig monster. Det viser seg at en merkelig og vakker skapning lever i skjul i tårnet. Lampe blir dratt inn i en verden befolket av havfruer og pirater, der hun må kjempe alt hun kan for vennskap, frihet og retten til å være annerledes.

Debutromanen til den nederlandske illustratøren Annet Schaap høstet en rekke priser i hjemlandet og ble som første oversatte barnebok kortlistet til den britiske litteraturprisen Carnegie Medal i 2020. Romanen er blitt sammenlignet med «Den lille havfruen» og «Den hemmelige hagen». Nydelig, original fantasy-fortelling fra havet -- «en skatt av en leseropplevelse»

VINNER AV OVERSETTERPRISEN 2021 - KULTURDEPARTEMENTETS PRISER FOR BARNE- OG UNGDOMSBØKER
«Fra starten råder en litt dyster, men også underfundig og trøstende stemning, som Vormeland formidler mesterlig gjennom sin oversettelse fra nederlandsk til norsk. Boka er en innholdsrik reise, hvor oversettelsen formidler det eventyraktige, skumle og morsomme språket fra originalversjonen. Alle skikkelsene har forskjellige stemmer og personligheter, og Vormeland gjengir små rim og regler med poetisk styrke. Til sammen gjør dette boka til en skatt av en leseropplevelse.» KUD-juryens begrunnelse

Til toppen