Lars er lol (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 230
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lars er lol
ISBN/EAN: 9788203262593
Alder: 9 - 12
Omtale Lars er lol
Amanda gleder seg til å begynne på skolen igjen etter ferien. For det første for å se Adam igjen. For det andre fordi hun skal bli fadder for en søt førsteklassing.

Når hun i stedet får ansvaret for den nye gutten Lars med Downs syndrom, blir alt veldig
vanskelig. Amanda føler press fra alle kanter: Hvor god venn kan hun være med Lars, som er morsom og anderledes? Hvor hardt skal hun jobbe for å bli populær blant de kule i klassen? Og hvordan skal hun få Adam til å legge merke til henne?

Plutselig surres Amanda inn i noe hun egentlig ikke vil være med på: Hun sprer dumme bilder av
Lars. Slik svikter hun både ham og seg selv, og skuffer alle rundt seg. Hvordan skal Amanda reise seg igjen, gjøre det godt igjen og gjenvinne respekten? Det blir en lang og ydmykende vei fylt av prøvelser og selvfornedrelse, fortalt med en stor dose humor.
Lars er lol vant ARKs barnebokpris 2016.

"Forfatterdebutant og skuespiller Iben Akerlie (28) briljerer med helstøpte personer og engasjerende handling i barneboken «Lars er LOL» - som smeltet denne leseren.", Kristine Isaksen, VG

"... en sjarmbombe av en roman", Marie L. Kleve, Dagbladet

"Boken er rett og slett spennende, drevet av en intens forening av indre og ytre handling. Samtidig er den presis hverdagslig og realistisk. Forfatteren vet hva hun skriver om, og leserne vil kjenne det igjen.
Det er en sterk debut, som uunngåelig skaper forventninger om mer.", Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen