Litt redd, bare (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 215
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205579897
Alder: 12 - 16
Omtale Litt redd, bare
Vinner av Uprisen og nominert til KUDs litteraturpris! Nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis! Hvordan starte en umulig samtale?
Cornelius går på videregående, spiller fotball og fester med venner. Han er snart atten, livet har egentlig gått fint til nå. Men en dag blir han kvalm, og det går ikke over. Han aner ikke hva det kommer av, men skjønner at han ikke er syk.
Etter litt går det opp for ham: Han er redd. Men hva skal han gjøre når han er «for frisk» til å få hjelp, og for syk til å finne ut av alt på egen hånd?
Litt redd, bare er Alexander Kielland Krags andre roman. Han har skrevet en personlig og nær historie om å oppleve angst for første gang. Det er en bok om å være redd, om frykten for å miste seg selv, og om hvor vanskelig det er å åpne seg om de viktigste tingene. Vinner av Uprisen.
Nominert til litteraturprisen i Kulturdepartementets barne- og ungdomsbokpris.
Fra nominasjonsjuryens begrunnelse:
«Dette er en mesterlig oppbygd punktroman der leseren blir dratt inn i historien fra første øyeblikk … Det oppleves både vakkert og grusomt, men mest av alt er dette en roman som kan gi håp til alle som kjenner seg igjen i det hovedpersonen gjennomgår.» «Sterkt og varmt om angst og vennskap» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
 

Til toppen

Andre utgaver

Litt redd, bare
Bokmål Ebok 2021
Litt redd, bare
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021