Når sant skal sies (Heftet)

Emanuel Minos

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 233
Forlag: Hermon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230212196
Omtale Når sant skal sies
Sten Sørensen har skrevet et viktig dokument om Emanuel Minos' spennende liv, krydret med hans egne gjengivelser og betraktninger. Selv om boken er svært personlig og nær, gir den også mange glimt av norsk pinsebevegelses historie og utvikling.

Her får vi historien om hvordan bevegelsen tidligere ble regelrett forfulgt, og om dens interne kriser og vekkelser. Minos er kjent for de fleste i kristen-Norge. Han representerer den aller første generasjonen av pinsevenner her i landet, og er en av de siste gjenlevende «høvdinger» fra bevegelsens første tid.

"Endelig en bok som bringer oss tettere på mannen og myten Emanuel Minos. Han er en av norsk kristenhets mest fargerike personligheter, en av pinsebevegelsens mest markante ledere og uten tvil den nålevende forkynneren i Norden som har ledet flest mennesker til Gud. Sten Sørensen har ført boken i pennen, men det er Emanuels røst vi hører. På karakteristisk vis deler han raust av sin visdom og sine livserfaringer fra et ekstraordinært liv. I denne boken møter vi både den omsorgsfulle familiefaren, den frodige fortelleren, den samfunnsengasjerte profetrøsten og den gudbenådede forkynneren som er en Guds gave til oss alle."
- EGIL SVARTDAHL, TV2 prest, forstander Filadelfia, Oslo.

"I løpet av et liv treffer en på mange ulike mennesker. Enkelte gjør større inntrykk på en enn andre. Emanuel Minos er en slik person. Han er annerledes - og det på en god måte."
- STEN SØRENSEN, i forordet.

Til toppen

Flere bøker av Sten Sørensen: