Oldemor (Innbundet)

Forfatter:

Anna Fiske (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Illustratør: Fiske, Anna
Forlag: Ena
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293473244
Alder: 6 - 9
Omtale Oldemor
Lukas besøker oldemor på sykehjemmet. Det er 90 år mellom dem, og Lukas er så nysgjerrig på livet hun har levd. Samtalene deres handler om alt oldemor har sanset, sett og lekt. Med Anna Fiskes karakteristiske illustrasjoner blir boken en morsom, burlesk og litt melankolsk reise gjennom et langt liv. Boken passer godt som utgangspunkt for samtaler med barn, men den kan også passe for mennesker med leseutfordringer og de som lærer seg norsk. Boken er tilrettelagt med enkel tekst og har mottatt støtte fra organisasjonen Leser søker bok, som jobber for at alle skal ha tilgang til god litteratur.
Sagt om boken: «Oldemor er i all sin enkelhet kanskje den fineste boken hun har laget om temaet.» http://www.barnebokkritikk.no/gamle-damers-magi/#.W63kZmgzZaQ «Det er nesten litt sørgelig å lese den uten et barn i armkroken, for her vil det oppstå gode samtaler og noen nye innsikter, både for liten og stor» https://www.dagbladet.no/kultur/anna-fiskes-nye-barnebok-innbyr-til-mange-fine-samtaler/63949668 På radio: https://radio.nrk.no/ /kulturhuset- /MKTR07009316/02-10-2016
Om forfatteren: Anna Fiske (f. 1964) er illustratør, bildebokforfatter, tegneserieskaper og billedkunstner. Med sine lekne, særegne strektegninger og kreative nyskapning innen barnebokfeltet, har hun høstet svært mange priser og utmerkelser. I 2015 ble hun sammen med Geir Gulliksen nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for boka Joel og Io. Samme år ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris. I 2014 mottok hun den prestisjetunge Bokkunstprisen og Rasmus Løland litteraturstipend. Hun har akkurat mottatt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2016, og er nominert til Alma-prisen.

Til toppen

Flere bøker av Anna Fiske: