Øverst på nazistenes liste (Innbundet)

historien om Moritz Rabinowitz (1887-1942)

Forfatter:

Anette Mehl Landmark (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 140
Illustratør: Landmark, Anette Mehl
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008656
Alder: 9 - 12
Omtale Øverst på nazistenes liste
Velskrevet og engasjerende barnebok om et mørkt kapittel i norsk historie.
Moritz Rabinowitz kom til Norge fra Polen som 14-åring i 1901. Han endte opp i Haugesund, og med moderne forretningsmetoder og
dristige markedsføringsideer slo han seg opp som en av byens rikeste menn. Etter hvert som situasjonen i Europa ble verre for jødene, bønnfalt han i personlige telegrammer statsmenn som Roosevelt og Chamberlain om å gjøre noe før det var for sent.

Da tyskerne invaderte Norge, var Rabinowitz en av de første de var ute etter. Han klarte først å holde seg skjult, men til slutt ble han funnet og tatt til fange i desember 1940. Han ble deportert til Tyskland og døde i konsentrasjonsleir i februar 1942. Historien om nazistenes jakt på Moritz er dramatisk, og er beskrevet på en måte som blir i tankene lenge.

Passer for barn fra 10 år.

Fra presse:
«Det var i 2011 at Arne Vestbø skrev biografien om Moritz Rabinowitz; den jødiske handelsmannen som både elsket Haugesund og som satte i gang så mye virksomhet i denne byen, men som egentlig aldri helt ut ble integrert i bysamfunnet. Etter at boken kom ut, har forfatteren fortalt om Rabinowitz i mange sammenhenger, blant annet i skoler. Og så har behovet meldt seg for en bok som egentlig forteller samme historien, men som er tilpasset barn.
Og nå foreligger denne boken. Det er det stor grunn til å glede seg over.» DAGEN 20.11.2014

Til toppen

Andre utgaver

Øverst på nazistenes liste
Bokmål Heftet 2017
Øverst på nazistenes liste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Arne Vestbø: