Rasende ridder Ole Aleksander ; Mange mormorer ; Huset i skogen ; Ut av trolldommen (Innbundet)

Serie: Drama for barn - teatrets sjel 9

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 212
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Drama for barn - teatrets sjel
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788279903604
Alder: 6 - 9
Omtale Rasende ridder Ole Aleksander ; Mange mormorer ; Huset i skogen ; Ut av trolldommen
Skuespillene som gjengis i denne boka, er sentrale i Anne-Cath. Vestlys forfatterskap. Huset i Skogen hadde premiere i 1959 og er Vestlys mest spilte skuespill. Rollegalleriet er hentet fra fortellingene om Mormor og de åtte ungene. Dette var barneromaner der Vestly tøyde rammen for realisme i litteraturen. I skuespillet bryter hun denne rammen og innfører nisser, komiske skurker og ei kostymeku som inneholder to personer.
Skuespillet Ut av trolldommen fra 1965 er et pionerverk innen politisk teater for barn. Det handler om Bror og Søster som kjemper for å frigjøre sine foreldre fra mater.ialismens fangenskap. Mor og far er lenket til sine eien.deler - bilen, komfyren, vaskemaskinen, radioen, fjern.synet og alle de andre tingene de har investert i.
Vestlys første dramatiske eksperimenter var småstykker som kunne innpasses i kabaretsjangeren. Disse er representert ved de korte dramatiske tekstene «Rasende ridder Ole Aleksander» og «Mange Mormorer». Anne-Cath. Vestlys dramatikk utgis i to bind.

Til toppen

Flere bøker av Anne Helgesen og Anne-Cath. Vestly:

Bøker i serien