Reisen til Julestjernen (Innbundet)

et eventyr for barn i 5 bilder

Serie: Drama for barn - teatrets sjel 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 126
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reisen til julestjernen
Serie: Drama for barn - teatrets sjel
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788279902799
Alder: 6 - 9
Omtale Reisen til Julestjernen
Reisen til Julestjernen har vært med å skape en nærmest uutryddelige julefesttradisjonen i norsk barneteater. Fra premieren i 1924, fram til den hittil siste oppsettingen i 2010 har Nationaltheatret satt opp dette skuespillet 23 gan.ger og spilt til sammen 1281 enkeltforestillinger. Både i Norge og utlandet er dramaet satt opp på en rekke scener, og det er laget to filmversjoner.

Skuespillet handler om en ulykkelig konge som har mistet barnet sitt, og når han gir Julestjernen skylden for forsvinningen, blir selve himmelen svart. Den godhjertede fattigjenta Sonja påtar seg å finne både prinsessen og stjernen. Mange av grepene Brandt bruker i Reisen til Julestjernen er hentet fra populære tradisjoner og fra andres suksesser. Han har skapt en heldig kombinasjon av tradisjonelt, folkelige juleteater og sin samtids eventyr..teater for barn.

Skuespillet Reisen til Julestjernen har aldri tidligere vært utgitt i bokform. Det er også første gang det utgis en biografi om teatermannen og økonomidirektøren Sverre Brandt.

Til toppen

Andre utgaver

Reisen til julestjernen
Bokmål Innbundet 2016
Reisen til julestjernen
Bokmål Nedlastbar lydbok 1986

Flere bøker av Sverre Brandt:

Bøker i serien