Salamandergåten (Heftet)

Serie: Clue som tegneserie 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 141
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Originaltittel: Salamandergåten
Serie: Clue som tegneserie
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788248912101
Alder: 9 - 12
Omtale Salamandergåten
Clue er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til de fire hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo, Une og hunden Egon, får hun i "Salamandergåten" ferten av at det ærverdige pensjonatet, drevet av Cecilias far og Leos mor, huser noen mystiske typer. Typene blir etter hvert satt i sammenheng med den døde mannen som blir funnet på stranden. Våre venner tar utfordringen på egenhånd, og nøster opp en intrikat forbrytelse som involverer både gåtefulle personer, skipsforlis, mange penger og ikke minst en skummel salamander.

Dette er en "page turner" for barn i alderen 10 til 14 år. Mottoet for Salamandergåten er "Alt vi vet er at vi intet vet", et sitat hentet fra filosofen Sokrates. Sokrates` moralfilosofi går igjen som et bakteppe i boka, og uten at leserne selv merker det lærer de litt om filosofi og moralske dilemmaer underveis.

Neste bok i CLUE har et annet filosofisk bakteppe og en annen kjent filosof vi blir kjent med.

Til toppen

Andre utgaver

Salamandergåten
Bokmål Innbundet 2012
Salamandergåten
Bokmål Ebok 2012
Salamandergåten
Bokmål Innbundet 2021

Flere bøker av Jørn Lier Horst:

Bøker i serien