Schizothemia av Hans Petter Blad (Ebok)
Ebok

Schizothemia (Ebok)

en roman om forfatteren Thure Erik Lund

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.21 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203379680
Omtale Schizothemia
«Å lage primtallsetninger, setninger som ikke kan deles opp, unike setninger, det holder jeg på med nå, for poenget med å skrive», sier han, «er å lage unike setninger».

Schizothemia er skrevet med et håp om å forstå forfatteren Thure Erik Lund, og derved også romankunsten. I snart førti år har Hans Petter Blad studert bestevennen, og i det stille forsvart ham mot både reelle og tenkte angrep. Studiene er et forsøk på å nærme seg en av de mest uutgrunnelige figurene i norsk litteratur, hvilket kun lar seg gjøre ved å plassere ham i en skjønnlitterær tekst, siden Lund, ifølge Blad, er inkarnasjonen av det å skrive.

Schizothemia er en roman om en nålevende forfatter, skrevet i den tro at ved å tegne et portrett av et sjeldent åndsmenneskene skal det være mulig å forstå sin egen utsatte plass i det Lund kaller «tekststrømmen»; et ord som ikke lar seg oversette andre steder enn i romankunsten, men som både kan lignes med verden og alt det verden ikke er.

«Schizothemia gir interessante glimt inn Lunds liv og tenking (...) når det ein gong skal skrivast ein biografi over Thure Erik Lund, vil nok boka til Hans Petter Blad danne eit nyttig grunnlagsmateriale.» Oddmund Hagen, Dag og Tid

Til toppen

Andre utgaver

Schizothemia
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Hans Petter Blad: